torsdag 29 juli 2010

Miljöpartiet gör sig redo att kasta loss

I år kommer de traditionella valstugorna att få trängas med ett helt nytt inslag. Miljöpartiet Härnsöand har nämligen bestämt sig för att prova på något nytt. Med egna händer byggs en båt som ska fungera som valstuga.

”Idén var att vi skulle bygga någonting kopplat till Härnösands historia, och då kom vi på att en båt anknyter både till ekonomi, fritiden här i stan och till miljöfrågorna kring östersjön.” säger Tomas Q Nilsson, språkrör Miljöpartiet de Gröna Härnsöand.

All aktivitet kring valbåten kommer att kunna följas i bloggen ”Valbåten” som man hittar på adressen valbaten.blogspot.com. Där kommer valbåtens besökare och politiker som bemannar valbåten att reflektera över det som händer och sker ombord på Valbåten. Många happenings utlovas – allt från solcellsbygge till debattboxning.

”En båt symboliserar dessutom väldigt mycket, och det blir också symboliskt att det är just vi som har den. Man kan se det som att vi vill ta Härnösand säkert ur stormen. Säger Amanda Lind, språkrör Miljöpartiet de Gröna Härnösand.


Byggandet av valbåten kommer att dra igång imorgon, fredagen den 30 juli, och Miljöpartiet Härnösand bjuder in media att delta redan från start. Klockan 15.00 kommer det första sågtaget att dras till det som kommer bli Miljöpartiet Härnösands skuta som tar kurs mot den 19 septembe

För kommentarer:

Tomas Q Nilsson
Språkrör
Miljöpartiet de Gröna Härnösand
tomas.nilsson@mp.se
0611-55 06 05

För mer information:

Jakob Lundgren
Valarbetare
Miljöpartiet de Gröna Härnösand
jakob.lundgren@mp.se
076-849 49 89

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar